Hyppää sisältöön

Palveluja työnhakuun

Etsitkö työpaikkaa tai pohditko urasi seuraavaa askelta?

Yhdessä löydämme juuri sinulle sopivan ratkaisun!

Meiltä saat omavalmentajan rinnallesi – henkilökohtainen tuki työnhakuun, koulutusvaihtoehtojen kartoittamiseen ja urasuunnitteluun.

Mahdollisuuksia joka lähtöön – tarjolla on työpaikkoja, koulutuksia, työkokeilu- ja palkkatukimahdollisuuksia.

Osaamisen kehittäminen – apua koulutuksiin hakeutumiseen ja yrittäjyysneuvontaa tulevaisuuden suunnitteluun.

Lähellä sinua – palvelupisteissämme palvelemme sinua Savonlinnassa päivittäin sekä Enonkoskella, Rantasalmella ja Sulkavalla viikoittain.

Työkokeilu

Työkokeilu voi sopia sinulle, jos pohdit omaa alaa tai haluat selvittää, sopiiko jokin ala sinulle. Työkokeilu on vaihtoehto myös silloin, kun olet ollut pitkään poissa työelämästä.

Työkokeilussa osallistut työpaikalla yleisesti tehtäviin töihin.

Työkokeilu ei ole työsuhde, eikä siitä tule kustannuksia työnantajalle. Työkokeilu voi kestää enintään kuusi kuukautta.

Saat työkokeilun aikana samaa työttömyysturvaa kuin työttömänä. Jos työkokeiluun osallistumisesta tulee kustannuksia, voit saada osallistumispäiviltä kulukorvausta.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennus on sinulle sopiva palvelu, jos tarvitset henkilökohtaista tukea työn hakemiseen tai työn aloittamiseen tai jos olet ollut pitkään työtön.

Työhönvalmennus räätälöidään tarpeidesi mukaan. Valmentaja auttaa sinua työpaikan tai oppisopimuspaikan etsimisessä, työsopimuksen tekemisessä sekä työsuhteen vakiinnuttamisessa.

Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Ammatinvalinta- ja uraohjauksessa keskustelet ohjaajan kanssa luottamuksellisesti ammatinvalinnasta, ammatillisesta kehittymisestä, työelämään sijoittumisesta ja elinikäisestä oppimisesta.

Laillistettu psykologi voi myös sinun suostumuksellasi käyttää psykologisia arviointimenetelmiä, joiden avulla selvitetään ammatti- ja uravaihtoehtoja, osaamista, soveltuvuutta sekä työ- ja toimintakykyä.

Palkkatuki

Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu tuki, jonka työvoimaviranomainen voi myöntää työnantajalle palkkakustannuksiin. Palkkatuetun työn tarkoituksena on edistää työttömän työnhakijan työllistymistä avoimille työmarkkinoille ja parantaa hänen ammatillista osaamistaan.

Palkkatukea voidaan myöntää:

  • toistaiseksi voimassa olevaan kokoaikaiseen työsuhteeseen
  • määräaikaiseen kokoaikaiseen työsuhteeseen
  • oppisopimuskoulutukseen
  • osa-aikaiseen työsuhteeseen, jos tuen myöntäjä pitää tukea tarkoituksenmukaisena ja tuki edistää työnhakijan mahdollisuuksia työllistyä.

Palkkatuen määrä on useimmiten 50 prosenttia tuella palkattavasta aiheutuvista palkkakustannuksista. Alentuneesti työkykyisen palkkaamiseen myönnettävän tuen määrä on 70 prosenttia palkkakustannuksista.

Matka- ja yöpymiskustannusten korvaus

Voit hakea korvausta matka- ja yöpymiskustannuksista, jos olet työtön työnhakija ja

  • haet työtä ja käyt työhaastattelussa toisella paikkakunnalla
  • hakeudut työvoimavoimakoulutukseen, valmennukseen tai kokeiluun
  • osallistut työvoimaviranomaisen järjestämään asiantuntija-arviointiin.

Voit saada korvausta matkakustannuksista jos työvoimaviranomainen pitää kustannusten korvaamista tarkoituksenmukaisena työvoiman saatavuuden ja työttömän työllistymisen kannalta.

Harkinnanvarainen kulukorvaus

Voit saada harkinnanvaraista kulukorvausta, kun osallistut työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa sovittuun palveluun, jos sinulle tulee palveluun osallistumisesta välttämättömiä kustannuksia ja et saa työttömyysturvaa Kelalta tai työttömyyskassalta.

Kulukorvaus on yleensä yhdeksän euroa päivässä. Voit saada kulukorvausta korkeintaan viitenä päivänä viikossa ja vain niiltä päiviltä, kun osallistut sovittuun palveluun. Kulukorvausta ei makseta esimerkiksi loma- tai poissaolopäiviltä.

Laajennettu muutosturva 55 vuotta täyttäneille työnhakijoille

Jos sinut irtisanotaan työsuhteestasi tuotannollisin tai taloudellisin perustein ja olet täyttänyt 55 vuotta, sinulla voi olla oikeus laajennettuun muutosturvaan. Laajennetun muutosturvan palveluilla tuetaan nopeaa uudelleen työllistymistäsi.

55 vuotta täyttäneiden työllistämistuki

Työllistämistuki on 55 vuotta täyttäneen työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu tuki, jonka työvoimaviranomainen voi myöntää työnantajalle palkkakustannuksiin. Tuen tarkoituksena on edistää 55 vuotta täyttäneiden työllistymistä parantamalla heidän ammatillista osaamistaan tai yrittäjävalmiuksiaan.

Työllistämistuki edellyttää, että työsuhteeseen palkattava työtön työnhakija on täyttänyt 55 vuotta ja ollut työtön vähintään 24 kuukautta tuen myöntämistä välittömästi edeltäneiden 28 kuukauden aikana.